staphorst-rouveen

Koningsdag 2019

 

Koningsdag 2019 Staphorst

Koningsdag 2019 komt er weer aan. Ook dit jaar is het weer gelukt een mooi en gevarieerd programma op zaterdag 27 april 2019 samen te stellen. Met een aantal vaste activiteiten, maar ook met nieuwe onderdelen.

 

  • NIEUW: optocht met versierde fietsen

Nieuw dit jaar is een optocht met versierde fietsen. Alle kinderen met een versierde fiets zijn vanaf 8.30u welkom op het Martplein. Vervolgens starten we vanaf de Binnenweg voor een ronde door het dorp. Om 9.15uur hopen we weer op het Marktplein terug te zijn. De route wordt nog bekend gemaakt. Trouwens: de mooiste versierde fietsen krijgen een prijs! Je bent van harte welkom!

  • Opening, aubade en Familiemorgen

Om half 10 wordt de Koningsdag 2019 officieel geopend door burgemeester drs. T.C. Segers, gevolgd door een aubade op het Marktplein met medewerking van Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet en de Stappester Diekzangers  Na afloop van de aubade start traditiegetrouw de  familiemorgen, met speelattracties, springkussens en demonstraties van lokale sportverenigingen, waaronder VV Staphorst en In Shape. Uiteraard is er weer een groot koffie-terras beschikbaar. De muziekvereniging verzorgt later op de ochtend nog een uitvoering bij zorgcentrum De Berghorst.

  • Bijeenkomst Gedecoreerden

Na de positieve reacties van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een bijeenkomst georganiseerd voor alle gedecoreerden uit onze gemeente. Een traditie dient zich aan. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door de gemeente Staphorst, het begint om 10.30u en vindt plaats in de patio van het gemeentehuis. 

  • Koninklijke Hap en Trap Fietstocht

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een Koninklijke Hap-en-Trap Fietstocht georganiseerd. De start is vanaf 13.30u vanaf het Marktplein. Dit jaar gaat de fietstocht richting Rouveen. De tocht is ongeveer 25 kilometer lang. Onderweg zijn er twee tussenstops bij Wegrestaurant De Lichtmis en bij Café Korterink voor een consumptie. De fietstocht eindigt bij Hotel Waanders. De eerste vijftig leden ontvangen een Goody-Bag.

  • Ophalen van speelkaarten

Alle leden van Oranjevereniging Staphorst krijgen één dezer dagen een lidmaatschapskaart in de brievenbus. Als lid kunt u gratis (of met korting) gebruik maken van speelattracties op het Marktplein. Daarvoor heeft u wel een speelkaart nodig. Er zijn speelkaarten voor attracties tot en met 5 jaar en vanaf 6 tot en met 12 jaar. U kunt, op vertoon van uw lidmaatschapskaart, deze speelkaarten alvast ophalen op dinsdag 23 april en woensdag 24 april vanaf 19.00u tot 20.00u in de sporthal. Trouwens; op vertoon van uw lidmaatschapskaart kunt u ’s middags gratis deelnemen aan de Koninklijke Hap-en-Trap fietstocht.

Bent u (nog) géén lid van de Oranjevereniging dan kunt u een speelkaart op Koningsdag op het Markplein kopen of natuurlijk alsnog lid worden van de Oranjevereniging.

  • Goede Doelen

Ook dit jaar zijn er weer een aantal gratis marktkramen beschikbaar voor ‘Goede Doelen’ uit Staphorst. Deze kramen staan naast het koffie-terras. Een mooie gelegenheid om uw doel onder de aandacht te brengen van veel mensen!  Wilt u gebruik maken van één van deze marktkramen? Stuur dan even een email-bericht naar oranjeverenigingstaphorst@outlook.com

 

LET OP: Helpers gevraagd….

We zijn voor een aantal onderdelen nog opzoek naar vrijwilligers die ons op Koningsdag willen helpen. Schminkers, opbouwers, vrijwilligers bij attracties etc. Wil je ons komen helpen? Heel graag! Laat het even weten, mail of bel gerust. Ook als u/jij vragen hebt of informatie wilt, neem even contact op. Stuur even een email naar oranjeverenigingstaphorst@outlook.com of neem even contact op met Fred Klosse, 06 12 98 66 14.