staphorst-rouveen

Winnaars

Winnaars ballonvaart 2019

Op 12 juli 2019 zijn tijdens de Balloonfair Staphorst de winnaars getrokken uit de ingeleverde stempelkaarten. Winkelend publiek konden bij de deelnemende leden een stempel halen op de stempelkaart van de grote luchtballonactie. Met een volle stempelkaart, ingeleverd tijdens de balloonfair, maakte men kans op een gratis ballonvaart, aangeboden door de winkeliers en bedrijven van Ondernemersvereniging Staphorst en Rouveen.

Het was de hele week al spannend voor de organisatie van de Stichting Balloonfair welke kant het weer op zou gaan. Op vrijdag 12e  juli gingen er behoorlijk wat buien over Nederland. Staphorst werd af en toe geschampt door een regenbuitje, maar het meeste ging voorbij. De flightdirector Daan Elfring had ’s morgens om 11.00 uur groen licht gegeven, omdat het er naar uit zag dat aan het eind van de middag de laatste buien voorbij zouden zijn. Dat hield in dat de ballonnenteams zich gereed maakten voor vertrek richting staphorst. Om 19.00 uur ’s avonds, toen de teams er allemaal waren, was er een vluchtbriefing. Hier worden de laatste meteorologische gegevens doorgenomen en het leek er op dat om 20.00 uur een kleine bui in ontwikkeling nog eten in het roet kon gooien. De laatste verantwoording ligt bij de piloten zelf. Een enkeling durfde het aan, maar uit veiligheidsoverwegingen zijn alle ballonnen aan de grond gehouden. Dit omdat het weer niet betrouwbaar was en het duurde niet lang voordat het donker werd. Je had dus kans als je wel de lucht in was gegaan dat je niet een vol uur kon vliegen. De organisatie van de Balloonfair Staphorst gaat met alle ballonvaarders een nieuwe datum prikken om met z’n allen op een avond in september de lucht in te gaan. Lukt het niet met z’n allen dan gaan we in groepen.

Foto dhr. Kleis – Staphorst

Net na de opening van de avond door wethouder Mussche en voorzitter van OSR Joop Allsema werden de stempelkaarten getrokken. 10 gelukkige winnaars werden verrast met een ballonvlucht. Deze 10 winnaars worden op de hoogte gehouden voor een nieuwe datum. Voor de rest van de avond was het heerlijk vertoeven op het terrein van de Balloonfair Staphorst. Naast de vele springkussens voor de kleintjes konden de volwassenen op het terrein terecht voor een natje en droogje en genieten van de helikoptervluchten, nightglow en foodtrucks. Ook dit jaar was er een soort openlucht restaurant, genoemd Hangaar 46. Deze was verzorgd en onder leiding van twee ervarende dames in het organiseren van evenementen en feestjes, Inge en Angelique. De catering werd gedaan door catering De Olde Skoele. Er waren tal van bedrijven die deze gelegenheid aangrepen om een bedrijfsuitje hiervan te maken met personeel. Zeer vele positieve reacties werden ontvangen.